עוגת דבש רכה ועסיסית
- noa einat
- 27 בספט׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
העוגת דבש הזאת היא הכי רכה ועסיסית שתכינו! עם צבע של העוגות דבש בסופר! והיא חייבת להיות אצלכם על שולחן החג.

חומרים ל2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
100 גרם סוכר לבן
150 גרם שמן קנולה
360 גרם דבש
240 מ"ל מים חמים עם תיון של תה כהה
350 גרם קמח לבן
½ כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון
שקית אבקת אפייה
30 גרם שקדים פרוסים
לקראמבל:
מערבבים ביד עד לפירורים
30 גרם קמח לבן
30 גרם סוכר לבן
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
טיפה דבש עם כפית מים למריחה של העוגה לאחר האפייה.
תהליך הכנה:
1. מכינים תה חזק: ממלאים כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים.
מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה לתערובת.
2. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר, לאחר מכן מוסיפים את השמן, הדבש, התה וטורפים היטב.
3. מוסיפים את הקינמון, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים במינימום עירבוב
עד שאין גושים של קמח, חשוב לא לערבב יותר מידי
4. מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות היטב; מפזרים קראמבל ומעל את השקדים הפרוסים
1. מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ל30-40 דק עד שהעוגה זהובה והקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם
פירורים לחים
מורחים את העוגות בדבש .
רצוי לעטוף את העוגות במגבת ברגע שהן
יוצאות מהתנור וככה הן ישארו רכות יותר.
תהנו!
Comments