בלינצ׳ס גבינה של סבתא פירי
- noa einat
- 19 במאי
- זמן קריאה 1 דקות
היא לא הייתה סבתא שלי, אבל הרגישה בדיוק כמו אחת.
סבתא פירי, השכנה שתמיד הייתה שם – עם לב ענק, סבלנות אין קץ, ובלינצ’ס שלא שוכחים.
בכל יום הולדת היא הייתה מכינה לי את הקינוח שאני הכי אוהבת, ומאז – זה הבלינצ’ס שלי לשבועות.
כי טעם של ילדות לא מחליפים 🥹💛
והמתכון שלה? מושלם כמו שהיא הייתה🦋

חומרים לבלינצ׳ס- כמות של 30 יחידות בערך
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן עם 2 כפיות אבקת אפייה
1כוס קמח רגיל
קורט מלח
כפית סוכר
½ כפית מחית וניל
3 ביצים
3 כפות שמן
בין 600-750 ליטר מים **הערה למים- כמה מים? עד שהתערובת ממש דלילה וללא גושים.
למילוי (מילוי גבינה מתוק):
500 גרם גבינה לבנה
4 כפות אבקת סוכר
½ כפית מחית וניל
תהליך הכנת הבלינצ׳סים:
1. שמים את כל החומרים בקערה או במד ליטר פרט למים.
2. מוסיפים מחצית מכמות המים וטורפים.
3. מוסיפים עוד מכמות המים בהדרגה עד שהתערובת דלילה. כל מה שנשאר עכשיו זה רק לטרוף עד שאין גושים בכלל והתערובת חלקה אני אוהבת לעשות את זה עם בלנדר מוט.
4. מחממים מחבת משומנת. יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה.
5.מסובבים את המחבת מהר כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה ודקה.
6. מרימים מעט את הדפנות, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים מעט.
**הראשונים לא יוצאים יפים וזה בסדר, אל דאגה!
7. ממלאים כל בלינצס במילוי גבינה מקשטים באבקת סוכר קצת ריבה ואתם בגן עדן!
תהנו!




תגובות