עוגת אפרסקים
- noa einat
- 22 ביולי
- זמן קריאה 1 דקות
עוגת אפרסקים הכי קיצית, רכה ומתוקה – עם שמנת מתוקה, קראמבל מתפצח, והר של אפרסקים טריים.
הריח? לא חוקי.
הטעם? עוד יותר.
והכי כיף זה שהיא ב10 דק עבודה.

מצרכים לעוגה:
3 ביצים L
250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)
1 סוכר וניל או כף מחית וניל אני השתמשתי באבקת וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה או קרם קוקוס לפרווה
150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)
180 גרם קמח תופח (כוס ורבע)
3 אפרסקים חתוכים לקוביות
לקראמבל: (לערבב הכול ידנית או במיקסר עם וו גיטרה)
50 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר לבן
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות.
בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, וניל, שמנת מתוקה ושמן קנולה – עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שהבלילה אחידה וללא גושים.
חותכים את האפרסקים, לקוביות, ועושים קראמבל ידנית(מערבבים עד שמקבלים פירורים.
יוצקים את כל הבלילה לתבניות .
מפזרים אפרסקים ומעל את הקראמבל.
אופים 25–35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים ונהנים :)
Comments