חלה עם בצל מקורמל ומוצרלה
- noa einat
- 27 במאי
- זמן קריאה 2 דקות
החלה הזו היא כל מה שחיפשתם לשבועות: בצק רך ואוורירי, מלית בצל מתקתקת ומנחמת, גבינת מוצרלה נמסה ותיבול קראנצ'י שמשלים את כל הטוב הזה.
זוהי לא עוד חלה – זו מאפה חגיגי, מרשים בטירוף, שמביא לשולחן ניחוחות של מאפייה ביתית וטעם ממכר.
והכי כיף? זה פשוט להכנה – ובלתי אפשרי להפסיק לאכול.

מצרכים לבצק: ל2 חלות
450 מ"ל מים
1 שקית שמרים טריים או 16 גרם שמרים יבשים
2 ביצים בטמפרטורת החדר
50 גרם שמן זית (¼ כוס)
100 גרם סוכר (½ כוס)
או 1 ק"ג קמח לבן
2 כפיות מלח
למלית:
5 בצלים גדולים (מיקס של בצל לבן ואדום)
כף שמן זית
10 גרם סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
לקישוט:
שומשום / תבלין בייגל / רוזמרין / טימין – לבחירתכם
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, ביצים, שמן, סוכר וקמח. מתחילים ללוש במהירות נמוכה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10–15 דקות עד שהבצק חלק, רך וגמיש
מכסים ומתפיחים כשעה–שעה ורבע, עד להכפלת נפח.
עיצוב:
מחלקים את הבצק ל־8 חלקים (כ־150 גרם כל אחד).
יוצרים כדורים חלקים, מכסים ונותנים מנוחה של 10–15 דקות.
מרדדים כל כדור לרצועה, מגלגלים, קולעי חלה מ־4 רצועות (כפי שמודגם בסרטון), ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים שוב 30 דקות.
המלית:
מטגנים את הבצלים עם כף שמן עד להזהבה וריכוך. מוסיפים סילאן, מלח ופלפל, ומבשלים עוד דקה.
מצננים קלות.
סיום ואפייה:
מברישים את החלות במים.
מניחים במרכז כל חלה מהמלית, מפזרים מעל מוצרלה מגורדת.
מקשטים !
לתנור:
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 15–25 דקות, עד שהחלות זהובות וריחניות.
להגשה:
הן טעימות במיוחד חמימות, לצד לבנה, גבינות קשות או מטבלים ועל זה נאמר בול לשבועות!
Comments