עוגת תפוז דם כשרה לפסח
- noa einat
- 4 באפר׳
- זמן קריאה 1 דקות
עונת התפוז דם עוד רגע מסתיימת וזה בול הזמן להזמין תפוז דם ולהכין את העוגה המשוגעת הזאת! ולא תאמינו היא כשרה לפסח :)
זאת עוגה כל כך עסיסית ויפה! במיוחד שהיא הפוכה היא הופכת למיוחדת ובטוח שתגרום לאורחים שלכם להגיד וואו !

חומרים לעוגה:
150 גרם שמן קנולה
150 גרם יוגורט/ שמנת חמוצה/ קרם קוקוס
150 גרם סוכר
150 גרם מיץ תפוז דם+ גרדה מכל התפוזי דם שאתם סוחטים
3 ביצים בגודל L
280 גרם קמח תופח לפסח - שנגמר פסח אפשר להכין עם קמח תופח רגיל:)
לסירופ סוכר:
4 תפוזי דם חתוכים לעיגולים דקים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מים
אופן הכנה:
1. מתחילים עם הסירופ סוכר- ממיסים את הסוכר על האש ואליו לאחר 5 דק קירור בטמפ' החדר מוסיפים את התפוזים דם החתוכים עם הקליפה.
2. לעוגה- מחממים תנור ל160 מעלות טורבו
3. בקערה גדולה טורפים- ביצים, סוכר, שמן, יוגורט, מיץ תפוז דם וגרדה עד שיש תערובת הומוגנית(זה בסדר שיש גושים של היוגורט).
4. מוסיפים את הקמח תופח לפסח וטורפים רק עד שהכול אחיד
5. לוקחים תבנית עגולה בקוטר 22, מסדרים בתחתית שלה נייר אפייה ומעל את התפוזים המסוכרים.
6. שופכים את תערובת העוגה על התפוזים .
7. אופים עד שהקיסם יוצא יבש, בערך 35-45 דק .
8. מצננים, הופכים את העוגה, מורידים את הנייר אפיה ומגישים.
9. אפשר למרוח בסירופ סוכר שנשאר לכם לברק וטיפה לחות.
תהנו:) זאת העוגה המושלמת לקפה בפסח !
תגובות