עוגת שמרים מושלמת
- noa einat
- 28 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
לכבוד ה20K החלטתי לפנק אתכם במתכון המושלם לעוגת שמרים המושלמת!
מתכון חדש בפינה של ״אופה איתכם לקראת שבת״

חומרים ל2 עוגות אינגליש קייק שמנות
לבצק:
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים/8 גרם שמרים יבשים
2ביצים L
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
160גרם (1/2 כוס +2 כפות)חלב/חלב שקדים
50 גרם שמנת חמוצה/ קרם קוקוס
50 גרם (רבע כוס) שמן
מעט מחית וניל/ תמצית וניל
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה שנכנסת לאחר קבלת בצק.
למלית:
200 גרם נוטלה
150 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם קקאו
סירופ:
150 גרם סוכר
150 גרם מים
אופן הכנה:
1. נתחיל בהכנת הבצק- בקערת המיקסר נניח את כל המרכיבים פרט למלח ולחמאה ונלוש עם וו לישה עד לקבלת בצק.
2.לאחר קבלת בצק שמים את המלח, והחמאה בדרגה ולשים שמונה דקות עד לקבלת בצק חלק.
3. נעביר את הבצק לקערת התפחה גדולה נכסה בניילון נצמד ונתפיח עד להכפלת נפח הבצק בערך כ45 דק עד שעה.
4.ממיסים במיקרו חמאה ומערבבים אותה עם שאר חומרי המלית עד לקבלת ממרח. התגבש מידי תחממו טיפה במיקרו.
5.לאחר התפחת הבצק נחלק אותו ל2 חתיכות. נרדד כל חתיכה על משטח מקומח למלבן
6.מורחים 1/2 מהמילוי *ניתן לפזר בשלב הזה שוקולדים
7.מגלגלים לגליל שמן ויפה,חותכים באמצע לאורך וקולעים עוגת שמרים כשהשוקולד שלכם תמיד כלפי מעלה.
8.מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
9.נתפיח כחצי שעה בטמפ החדר, נמרח ביצה לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 25-35 דק עד לצבע זהוב.
10.סירופ סוכר- נבשל סוכר ומים לרתיחה, נעביר לכלי ונקרר היטב
11.ברגע שהמגש יוצא מהתנור נבריש אותם בכמות יפה של סירופ סוכר.
תודה לכל על כל השיתופים והאהבה ! בקרוב... ניפגש בכל הטיפים לעוגת שמרים המושלמת!




תגובות