עוגת סולת
- noa einat
- 20 בנוב׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
כשטועמים מהעוגה הזו אי אפשר שלא להיזרק לפעם, אבל העבר היפה. זה שמזכיר לנו כמה הכל היה פשוט ואיך בסוף לא משנה מה נעשה אם נחזור לטעמים של סבתא זה יהיה הכי טעים. וזאת בדיוק העוגה הזאת - זהובה מבחוץ, רכה ונימוחה מבפנים, ספוגה בסירופ סוכר מתוק ומתאימה לכל יום בשנה

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
לסירופ:
1 כוס (240 גרם) מים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף מיץ לימון
לעוגה:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
1 כוס (200 גרם) סולת
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
½1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
6 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) שמן צמחי
1 כוס (240 גרם) מיץ תפוזים
¼ כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מ-1 לימון
גרידת תפוז מ-1 תפוז
לקישוט:
קוקוס טחון
שקדים פרוסים
אופן הכנה:
מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את כל מצרכי הסירופ עד לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים בקערה סוכר, קוקוס, סולת, קמח, מלח ופודינג וניל.
טורפים בקערה נפרדת ביצים, שמן, מיץ תפוזים, וניל, גרידת לימון וגרידת תפוז.
מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים 30 דקות, או עד שהעוגה זהובה ויציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
חותכים את העוגה בצורת מעוינים או ריבועים, יוצקים סירופ סוכר ומקשטים בשקדים או בקוקוס.
העוגה נשמרת עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום.
תהנו♥️




תגובות