רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

עוגת תפוחים עם קצף

עוגת התפוחים הבאה היא עוגת תפוחים חורפית במיוחד, כייפית וטעימה בטרוף אבל בנינו ... לא צריך חורף בשביל לאכול אותה, גם מזגן יעבוד מצויין ! מדובר על מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא שלי - עוגה המורכבת מתחתית פריכה ורכה, עליה תפוחים מקורמלים ולסיום קצף אפוי.


צילמה: נועה רוזין- מתקופת נענע 10


אז קדימה למתכון:

(חומרים לתבנית 26)


מצרכים:

לבסיס: 4 חלמונים 350 גרם קמח תופח 4\3 כוס סוכר 1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל 200 גרם חמאה לתפוחים: 7 תפוחים ירוקים 1/2 כוס סוכר 1/4 או 1/2 כפית קינמון - לפי הטעם 1/2 כפית מיץ לימון לקצף החלבונים: 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר

תהליך הכנת העוגה:

אופן הכנת התפוחים:

  • מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.

  • שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.

  • מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.

  • מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.

  • מצננים ולפני השימוש מסננים.

הכנת התחתית:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הוניל והחמאה עד למרקם פירורי.

  • כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.

  • הפירורים ישתנו לבצק דחוס.

  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות.

  • כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו-2 כפות מהרוטב שנשאר מהתפוחים.

  • מכניסים לתנור לתנור ל20 דקות.

הכנת קצף הביצים:

  • שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה/בלון.

  • מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

  • כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.

  • מצננים היטב ואוכלים עם כוס תה.

  • שומרים במקרר.



למרות שזו עוגה חורפית כיף לחמם אותה מעט לפני האכילה ולאכול עם כדור גלידת וניל. בתאבון!


165 צפיות

תגובות:

לפרטים נוספים

שאלות?

כתבו לי ואחזור אליכם בהקדם

Asset 1.png
0
Asset 1_2x.png