בזמן הקורסים ללא גלוטן אני חייבת להכין למשתתפים נשנושים ללא גלוטן אז ככה המאפינס השוקולדי הזה התחיל, כמובן שאתם יכולים להפוך אותו למאפינס עם קמח אבל הוא מושלם בכל מצב.

חומרים ל12 מאפינס
50 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמן
1 ביצה L
200 גרם חלב
150 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם אבקת קקאו
120 גרם קמח ללא גלוטן 3/4 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צי'פס חלב
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות בטורבו.
- משמנים את התבניות בתרסיס שמן.
- ממיסים את השוקולד מריר והשמן בבן מארי/ בבמיקרו.
- לקוחים קערה גדולה ומערבבים פה את השוקולד והשמן הממוס, מוסיפים ביצה,חלב, סוכר, מלח וטורפים היטב.
- מוספים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה וטורפים ממש מעט עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים חצי מכמות השוקולד ציפס ומערבבים מעט.
- מעבירים לתבניות עד 3/4 גובה, מפזרים מעט שוקולד ציפס ולתנור.
-15-20 דקות- עד שהקיסם יוצא נקי.
- מצננים לחלוטין, מגישים ונהנים ממאפינס טעים ורך בטירוף.

Comments