top of page

15% הנחה עד סוף מאי על המסלול החודשי (קופון bake15)

פחזניות עם קרם מסקרפונה

ברוכים הבאים לספריית שיעורי הקונדיטוריה והאפייה הדיגיטלית של נעה עינת
בואו נתחיל!

עדיין מתלבטים?

בואו ללמוד איך להכין פחזניות -

הקורס פתוח והוא בחינם

מצרכים

כמות: 25-20 פחזניות קטנות

לבצק רבוך

½ כוס (120 גרם) מים

½ כוס (120 גרם) חלב

100 גרם חמאה

½ כפית מלח

½1 כפות סוכר

1 כוס + כף (150 גרם) קמח לבן 3 ביצים בגודל L

לקראמבל

200 גרם חמאה

¾ כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

למילוי

125 גרם גבינת מסקרפונה

½ כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל

4 כפות סוכר

2 מיכלים (500 גרם) שמנת להקצפה

אופן ההכנה

1. מכינים את הקראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הקראמבל לתערובת אחידה ודביקה. מרדדים את התערובת בין שני ניירות אפייה לעלה בצק דק מאוד. מקפיאים לפחות 10 דקות או עד שהפחזניות מוכנות לאפייה.

 

2. מכינים את הבצק הרבוך: מחממים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר עד להמסה של החמאה. מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים נמרצות לבצק רך. ממשיכים לערבב תוך בישול כ-2-3 דקות, עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית לקירור מהיר. 

מוסיפים ביצים בזו אחר זו (בכל פעם ממתינים עד שהביצה נטמעת בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה) ומעבדים לבצק רך.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן. מזלפים עיגולים במרווחים שווים בקוטר 5-6 ס"מ ובגובה 2-3 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קורצים עיגולים בקוטר הפחזניות מהקראמבל הקפוא ומניחים בעדינות מעל כל פחזנית.

אופים 20-30 דקות, או עד שהפחזניות זהובות מכל צדיהן ובתחתית. מצננים לחלוטין.

 

3. מכינים את המילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים מסקרפונה, וניל, סוכר כדקה. מוסיפים שמנת ומקציפים במהירות נמוכה לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן.

מכניסים צנטר בתחתית הפחזנית וממלאים עד שהיא מתנפחת, אפשר לעשות נקודה לקישוט בנוסף ולקשט בפירות אדומים.

 

הפחזניות במיטבן מיד לאחר הכנתן. אפשר לשמור אותן עד 3 ימים במקרר בכלי אטום.

לחץ כאן לטבלת המרות וטיפים

bottom of page