function registerListener() { window.wixDevelopersAnalytics.register( 'cf06bdf3-5bab-4f20-b165-97fb723dac6a', (eventName, eventParams, options) => { const XSRFToken = getXSRFTokenFromCookie() fetch( `${window.location.origin}/_serverless/analytics-reporter/facebook/event`, { method: 'POST', headers: { 'Content-Type': 'application/json', 'X-XSRF-TOKEN': XSRFToken, }, body: JSON.stringify({ eventName, data: eventParams }), }, ); }, ); function getXSRFTokenFromCookie() { var match = document.cookie.match(new RegExp("XSRF-TOKEN=(.+?);")); return match ? match[1] : ""; } } window.wixDevelopersAnalytics ? registerListener() : window.addEventListener('wixDevelopersAnalyticsReady', registerListener);
top of page

קובה סלק חורפי

  • תמונת הסופר/ת: noa einat
    noa einat
  • 23 בינו׳
  • זמן קריאה 2 דקות

החורף קופץ אלינו לסופש ! ואצלנו העיראקים חורף זה קובה סלק .

בכל פעם שבא לי קובה סבתא קטי מכינה לי, הפעם החלטתי להכין לבד:)

תגידו אתם מאלה שאוכלים קובה עם אורז? או לבד כמו מרק?


ree

מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת


קובה סלק: כ-20 יחידות בינוניות


מצרכים לבצק:

3 כוסות סולת

כוס וחצי מים רותחים

3 כפות שמן

חצי כפית מלח


מלית לקובה:

3 כפות שמן זית

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול חתוך לקוביות קטנות קטנות

צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה

1/4 כפית כמון

1/2 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית פפריקה אדומה אני שמתי חריפה


מרק סלק:

2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות

3סלקים טריים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות-סלק טרי

1סלקים מגורדים בפומפיה-סלק טרי

קופסת רסק קטנה

כף מלח

כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה

כף סוכר כדי לאזן חמיצות

אפשר גם בהרט

מים

*ממליצה לסחוט לימון בסוף


בואו נתחיל:

נתחיל סולת:

-בקערה מערבבים עם ביד את כל מצרכי הסולת לתערובת אחידה, ואז משאירים בטמפ החדר כחצי שנה.

ועכשיו נעבור למילוי:

-מערבבים את כל החומרים של במלית בשר .


הרכבת הקובה:

-יוצאים כדורים מהבשר, אני עשיתי כדורים במשקל 20גרם.

-בידיים רטובות צובטים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג 40 גרם כל אחד- אם בא לכם להיות ממש מדוייקים.

-משטחים כל כדור למעין פיתה על יד רטובה או על ניילון נצמד רטוב,

-מניחים במרכז כדור בשר, מקערים את היד וסוגרים לכדור.

-מקפיאים כ10 דק.


הכנת המרק:

-לוקחים סיר ממש גדול,מאדים בצלים קצוצים עם מעט שמן 3 מוספים סלק חתוך וסלק מגורד, תבלינים ורסק ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

-אל תיבהלו אם זה נוזלי, זה יסמיך שהקובות יכנסו פנימה.

-מבשלים 15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

-מוסיפים את הלימון אם רוצים.

-מוסיפים את הקובות אחת אחת ומבשלים שעה.

-בעזרת קיסם עושים חורים בקובות כדי לתת לצבע להיכנס פנימה.


מכינים אורז ואוכלים חם חם!

תהנו :)



תגובות


תגובות:

bottom of page