קובה סלק חורפי
- noa einat
- 23 בינו׳
- זמן קריאה 2 דקות
החורף קופץ אלינו לסופש ! ואצלנו העיראקים חורף זה קובה סלק .
בכל פעם שבא לי קובה סבתא קטי מכינה לי, הפעם החלטתי להכין לבד:)
תגידו אתם מאלה שאוכלים קובה עם אורז? או לבד כמו מרק?

קובה סלק: כ-20 יחידות בינוניות
מצרכים לבצק:
3 כוסות סולת
כוס וחצי מים רותחים
3 כפות שמן
חצי כפית מלח
מלית לקובה:
3 כפות שמן זית
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות קטנות
צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
רבע כפית פפריקה אדומה אני שמתי חריפה
מרק סלק:
2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
3סלקים טריים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות-סלק טרי
1סלקים מגורדים בפומפיה-סלק טרי
קופסת רסק קטנה
כף מלח
כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה
כף סוכר כדי לאזן חמיצות
אפשר גם בהרט
מים
*ממליצה לסחוט לימון בסוף
בואו נתחיל:
נתחיל סולת:
-בקערה מערבבים עם ביד את כל מצרכי הסולת לתערובת אחידה, ואז משאירים בטמפ החדר כחצי שנה.
ועכשיו נעבור למילוי:
-מערבבים את כל החומרים של במלית בשר .
הרכבת הקובה:
-יוצאים כדורים מהבשר, אני עשיתי כדורים במשקל 20גרם.
-בידיים רטובות צובטים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג 40 גרם כל אחד- אם בא לכם להיות ממש מדוייקים.
-משטחים כל כדור למעין פיתה על יד רטובה או על ניילון נצמד רטוב,
-מניחים במרכז כדור בשר, מקערים את היד וסוגרים לכדור.
-מקפיאים כ10 דק.
הכנת המרק:
-לוקחים סיר ממש גדול,מאדים בצלים קצוצים עם מעט שמן 3 מוספים סלק חתוך וסלק מגורד, תבלינים ורסק ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
-אל תיבהלו אם זה נוזלי, זה יסמיך שהקובות יכנסו פנימה.
-מבשלים 15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
-מוסיפים את הלימון אם רוצים.
-מוסיפים את הקובות אחת אחת ומבשלים שעה.
-בעזרת קיסם עושים חורים בקובות כדי לתת לצבע להיכנס פנימה.
מכינים אורז ואוכלים חם חם!
תהנו :)




תגובות