צלי בקר חגיגי וטעים
- noa einat
- 9 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
תתכוננו עם בשר לצלי כתף משוגע !

חומרים:
גוש גדול ויפה של צלי כתף 2.5 קילו
לרוטב
4 כפות סויה
4 כפות שמן
4 כפות חרדל
4כפות חומץ בלסמי
6 שיני שום קצוצים
לירקות:
5 שיני שום
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
פטריות קופסא חתוכות לפרוסות עבות
שמן זית
מלח פלפל
טימין או רוזמרין
בקבוק יין אדום
*מריחה של הבשר למעלה בחרדל דיז׳ון - 2 כפות
הכנה הכי קלה בעולם
-בתבנית הגשה שמים את כל הירקות עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
-מניחים את הבשר על הירקות.
-מפזרים טימין ושופכים את הרוטב עם 3/4 בקבוק יין.
-מחממים תנור ל200 מעלות
-מורחים מלמעלה בחרדל, עוטפים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף.
-מכניסים לתנור לשעתיים
-מוציאים מהתנור מצדדים במשך שעתיים או לילה
-פורסים דק, מניחים על הירקות.
-מחזירים לתנור מכוסה לשעה וחצי ב180 מעלות
-טועמים כדי לבדוק אם חסר מלח ושהבשר רך.
- מגישים חם חם.
תהנו:)




תגובות