function registerListener() { window.wixDevelopersAnalytics.register( 'cf06bdf3-5bab-4f20-b165-97fb723dac6a', (eventName, eventParams, options) => { const a = 1 const XSRFToken = getXSRFTokenFromCookie() fetch( `${window.location.origin}/_serverless/analytics-reporter/facebook/event`, { method: 'POST', headers: { 'Content-Type': 'application/json', 'X-XSRF-TOKEN': XSRFToken, }, body: JSON.stringify({ eventName, data: eventParams }), }, ); }, ); function getXSRFTokenFromCookie() { var match = document.cookie.match(new RegExp("XSRF-TOKEN=(.+?);")); return match ? match[1] : ""; } } window.wixDevelopersAnalytics ? registerListener() : window.addEventListener('wixDevelopersAnalyticsReady', registerListener);
top of page

סיר של השמחות של עלי גפן

  • תמונת הסופר/ת: noa einat
    noa einat
  • 11 במרץ 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 13 באוג׳

לפני חודש כל מה שרציתי זה עלי גפן! אז קבלו מתכון חלומי וכל כך מושלם לעלי גפן, תשמרו לכם את הסרטון הזה כי הוא יהיה המתכון המנצח שלכם במטבח לעלי גפן.


ree

מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת


לעלים - כ-50 עלי גפן או חובזות נקיות ויפות

למילוי (מספיק למילוי כ-40 עלים)

½1 כוסות אורז בסמטי

3 עגבניות

1 בצל לא גדול

1 חופן גדול של פטרוזיליה/כוסברה

1 חופן קטן נענע

1 כף רכז רימונים

גרידה מלימון שלם

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור


לרוטב:

3-2 עגבניות פרוסות דק מאוד

1 כוס מים

כף סילאן

4 עגבניות(רק הלב שלהם, המיץ)

1 כף רכז רימונים

שמן זית

מלח


תהליך הכנת העלי גפן:

1.מנקים את העלים- שוטפים היטב ומסירים את החלק הקשה של הגבעול בעדינות, אפשר לנקות כמות גדולה ולהקפיא או קונים עלים מוכנים .

**ממליצה להקפיא לילה לפני או יותר אם יש לכם זמן**

2. למילוי: במעבד מזון שמים את כל המרכיבים פרט לאורז, טוחנים עד שמתקבלת תערובת גסה, מערבבים עם האורז ומניחים בצד.

3.פורסים עלים על משטח העבודה , מניחים מעט מהמילוי ובעזרת האצבעות מגלגלים לנקניק.

4.ועכשיו נעבור לסיר – מזלפים מעט שמן בתחתית הסיר ומרפדים אותו בעגבניות פרוסות דק דק.

5.מסדרים העלי גפן צפוף צפוף כדי שלא יזוזו בבישול ויתפרקו.

6. שכל העלי גפן מסודרים סוחטים מעליהם את זרעי המיץ של העגבניות.

7. שופכים את המים, הרכז רימונים, הסילאן והמלח צריכים רק להגיע לגובה העלים,עוד טיפה שמן זית מלמעלה.

8.מניחים מעל העלים צלחת שדומה לקוטר הסיר ותשמור על העלים מלזוז ולהתפרק.

9.מביאים את הסיר לרתיחה מתונה ומנמיכים את האש על חום נמוך למשך שעה, ואז ממשיכים לבשל ללא הצלחת לעוד רבע שעה עד שנוזלים נגמרים.


תהנו!




תגובות


תגובות:

bottom of page