טבחה בסלק
- noa einat
- 14 בפבר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
קבלו מתכון חורפי ומושלם לסופ״ש

חומרים:
2 חבילות עלי סלק (מנגולד)
1 קילו בשר לגולש
1 בצל קלוף וקצוץ
4 שיני שום קלופות וחתוכות גס
1\.5 כוסות שעועית לבנה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 פלפל חריף- אפשר יותר
1 כפית כורכום
כף פלפל צ׳ומה
½ כפית כמון טחון
מלח ופלפל
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
שמן לטיגון
ועכשיו בואו נתחיל להכין: זה לא קל! אבל שווה את זה
1.משרים את השעועית הלבנה במים 12-24 שעות מראש ולאחר מכן מסננים .
2.שוטפים את העלי סלק, חותכים את החלק הלבן
3. את החלק הירוק מייבשים ממש ממש טוב כי אנחנו הולכים לטגן אותו !
4.במחבת שמים שמן ומטגנים את עלי המנגולד ממש כמו שניצל עד שהם הופכים להיות שחורים
* חשוב לייבש אותם טוב טוב כדי שלא ישפריץ עליכם השמן .
5.מעבירים את העלים השחורים ממש לבלנדר/ מעבד מזון/נינגה וטוחנים למחית שחורה .
--
**ממליצה להכין את השלב הזה יום לפני.**
ועכשיו נעבור לתבשיל עצמו:
1.בסיר שמים מעט שמן, וסוגרים את הבשר, לא לבשל אותו רק לסגור אותו.
2.מעבירים את הבשר לכלי בצד, ובאותו סיר שמים את השום ובצל ומשחימים אותם.
3.מוסיפים את התבלינים והפלפל חריף
4.מוסיפים מלמעלה את הבשר ומעל את המחית עלי מנגולד .
5.ממלאים במים עד לכיסוי הבשר
6.מבשלים לשעה על חום נמוך .
7.מוסיפים את התפוחי אדמה והשעועית ומבשלים עוד כ3 שעות על חום נמוך .
תהנו! הטעם חלומי - אל תשכחו להכין קוסקוס




תגובות