top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

חלת פסטו ועשבי תיבול

עודכן: 7 באפר׳ 2020

ואו המתכון הזה ממכר תיזהרו! אז בשיתוף סוגת ווואלה אוכל קבלו את המתכון לחלה הכי טעימה שתטעמו !



צילם :אפיק גבאי

לבצק:

500 גרם קמח לבן+ 25 גרם שמרים טריים (או פשוט 500 גרם קמח חלה) 3 כפות סוכר לבן 200 מ”ל מים קרים 1 ביצה 35 גרם שמן זית ¼ צרור עלי בזיליקום ¼ צרור עלי פטרוזיליה 2 שיני שוק כתושות ¼ כפית זעתר 1 כפית מלח

לציפוי לפני האפייה:

3 כפות שמן זית 1 כף דבש 2 שיני שום כתושות מעט מלח גס/ שומשום שחור


לזיגוג לאחר האפייה:

4 כפות שמן זית 5 שיני שום, כתושות דק 10 עלי בזיליקום מעט עלי פרטוזיליה

אופן ההכנה - איך מכינים את החלה המהממת הזאת?


מכינים את הבצק: קוצצים את השום, הבזיליקום והפטרוזיליה במעבד מזון בפולסים קצרים ומעבירים לקערה.

בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, השמרים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים פרט למלח ולשים במשך דקות אחדות, עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק.

ברגע שמתקבל בצק מוסיפים את המלח ולשים במשך 5 דקות נוספות.

מעבירים לקערה משומנת ומניחים להתפחה במשך כ-15 דקות. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומכדררים, מכסים בניילון ומשהים להתפחה ל-15 דקות נוספות.

יוצרים מכל כדור נקניק ארוך, מניחים שוב מגבת על הבצקים וממתינים 5 דקות.

מרדדים את כל הגלילים לרצועות ארוכות (של כ-30 ס"מ) ושוות באורכן (אם הבצק מתנגד, מניחים בצד וממתינים עוד מספר דקות).


צילם :אפיק גבאי




צילם :אפיק גבאי


קולעים את החלה מ-6 רצועות הבצק (כמו צמה רגילה שבה מעבירים כל רצועה מהצד לאמצע, שימו לב לתמונות המצורפות).

צילם :אפיק גבאי


צילם :אפיק גבאי


מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית אינגלייש קייק עם נייר אפייה.



צילם :אפיק גבאי

מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את שמן הזית, הדבש והשום. מברישים את החלה בתערובת ומפזרים מעל מעט מלח גס או שומשום שחור. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה בטמפ' החדר.


צילם :אפיק גבאי

מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהחלות זהובות גם בתחתית.

מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מבשלים את שמן הזית והשום על אש קטנה בכדי שהשום לא יישרף. קוצצים דק את הבזיליקום והפטרוזיליה (אפשר במעבד מזון) ומוסיפים לשמן החמים.

מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד בזיגוג. מצננים לפני ההגשה.



צילם :אפיק גבאי



תהנו!



1,166 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות:

bottom of page