ואו המתכון הזה ממכר תיזהרו! בנינו קיש זה הדבר המושלם לאירוח חלבי, אפשר לשחק איתו לכל כך הרבה כיוונים וטעמים. הפעם הכנתי את הקיש האהוב עלי, קיש ברוקולי וגבינות.
![](https://static.wixstatic.com/media/77c531_c612f36478344dccaddbc30f9e1025fa~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1077,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/77c531_c612f36478344dccaddbc30f9e1025fa~mv2.jpg)
צילמה: שרית עטר אהובתי מתוך סדנת טארטים
בצק פריך מלוח:
270 גרם קמח לבן
8 גרם מלח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם מים
חומרים לבצק פריך המלוח:
במיקסר עם גיטרה מערבבים את הקמח, המלח וקוביות החמאה עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מלבן מהבצק ומקררים לחצי שעה לפחות.
רוטב רויאל: 125 גרם שמנת מתוקה 1 ביצה מלח פלפל הכנה: טורפים הכול ביחד
מלית ברוקולי: בחצי חבילת ברוקולי טרי לאחר בישול במים/ברוקולי קפוא 100 גרם גבינת מוצרלה 100 גרם גבינה בולגרית /פטה/ביבי מוצרלה -מערבבים הכול ביחד
תהליך ההרכבה:
-מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לרינג המונח ע"ג נייר אפייה על מגש.
-מורידים את הקצוות ומקפיאים ל- 15 דקות- בזמן הזה תחממו את התנור ל180 מעלות טורבו.
-מוציאים את הקיש מהקפיא ,ממלאים בגבינות ובברוקולי ויוצקים פנימה את הרויאל. מכניסים לתנור ואופים כ- 25-35 דקות.
תהנו!
![](https://static.wixstatic.com/media/77c531_d2da1e52cb6a40a39cadd140df9d66e7~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/77c531_d2da1e52cb6a40a39cadd140df9d66e7~mv2.jpeg)
Comments