ואו המתכון הזה ממכר תיזהרו! בנינו קיש זה הדבר המושלם לאירוח חלבי, אפשר לשחק איתו לכל כך הרבה כיוונים וטעמים. הפעם הכנתי את הקיש האהוב עלי, קיש ברוקולי וגבינות.
צילמה: שרית עטר אהובתי מתוך סדנת טארטים
בצק פריך מלוח:
270 גרם קמח לבן
8 גרם מלח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם מים
חומרים לבצק פריך המלוח:
במיקסר עם גיטרה מערבבים את הקמח, המלח וקוביות החמאה עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מלבן מהבצק ומקררים לחצי שעה לפחות.
רוטב רויאל: 125 גרם שמנת מתוקה 1 ביצה מלח פלפל הכנה: טורפים הכול ביחד
מלית ברוקולי: בחצי חבילת ברוקולי טרי לאחר בישול במים/ברוקולי קפוא 100 גרם גבינת מוצרלה 100 גרם גבינה בולגרית /פטה/ביבי מוצרלה -מערבבים הכול ביחד
תהליך ההרכבה:
-מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לרינג המונח ע"ג נייר אפייה על מגש.
-מורידים את הקצוות ומקפיאים ל- 15 דקות- בזמן הזה תחממו את התנור ל180 מעלות טורבו.
-מוציאים את הקיש מהקפיא ,ממלאים בגבינות ובברוקולי ויוצקים פנימה את הרויאל. מכניסים לתנור ואופים כ- 25-35 דקות.
תהנו!
Comments