עוגיות שוקולד מושחתות וממכרות!
עודכן: 7 באפר׳ 2020
מתכון לכמות של 30-40 עוגיות
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
2/3 כוס שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרו או בבן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד עד להמסה מלאה.
בקערת המיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח.
לתערובת הביצים המוקצפים מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף למספר שניות.
מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת אפייה והמלח ומקציפים למשך מספר שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
על מגש עם נייר אפיה יוצרים תלוליות בעזרת כפית. העוגיות משתטחות (!) ולכן חשוב שיהיו מרווחים גדולים בין העוגיות.
מכניסים לתנור ואופים במשך 9 דקות.
כשמוציאים את העוגיות מהתנור משאירים אותן על המגש החם למשך 2 דקות ורק אז מנתקים מהתבנית.
