המתכון הבא זה מתכון לעוגיות מגולגלות ללא גלוטן שמתאימות לצליאקים, לפסח והאמת לכל ימות השנה. עוגיות רכות וטעימות כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול. אפשר למלא את העוגיות בנוטלה/ שחר/ ריבה/ממרח תמרים, כל ממרח שתרצו.
חומרים לבצק:
200 גרם של קמח ללא גלוטן/ קמח לבן וכפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה בגודל L
100 גרם אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
למילוי:
נוטלה ניתן להחליף לכל ממרח שתירצו
אופן הכנת העוגיות: -מחממים תנור ל-180 מעלות
-בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ללוש ביד) מניחים את כל המצרכים..
מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
אם צריך, מוסיפים מעט ממש מים קרים.
-מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
-מניחים חצי מהבצק מעל נייר אפייה מקומח ומרדדים למלבן בעובי 2 מ"מ.
- מורחים נוטלה ומגלגלים לגליל..
-בעזרת סכין חדשה מייצרים חתך בעובי העוגיות שרוצים (לא עד הסוף - רק חתך) ומכניסים לאפייה.
כ-25 דקות או עד הזהבה. -פורסים, בוזקים אבקת סוכר ומצננים. תהנו!
Comments