מרק שעועית ובשר
- noa einat
- 19 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
לרגע מרגיש שהחורף חוזר! אבל זה רק לסופש הקרוב אז זה הזמן שלכם להכין את המרק עגבניות עם בשר ושעועית, הביס חלום! הסיר יגמר מהר מאוד.

מה צריכים?
חצי קילו קוביות בשר לגולאש
חב’ שעועית לבנה מבושלת של עצלנים
תפוח אדמה אחד פרוס גס
בצל גדול קצוץ קוביות
1 פחית עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף פפריקה מתוקה או חריפה או מיקס
כף רסק - לא חובה
מעט שמן
כפית מלח
2 ליטר מים
*** ממליצה להוסיף בסוף הבישול טיפה מיץ לימון- לא חובה
איך מכינים?
בסיר גדול של מרק סוגרים את הבשר להשחמה קלה של כ-5 דק’, נוציא אותו לקערה ונמשיך עם המרק עצמו.
באותו סיר נבשל את הבצל עם מעט שמן , שום ותבלינים.
שמים את העגבניות והשעועית וכמובן את הבשר, נוסיף כ- 2 ליטר מים, נביא לרתיחה ונתקן תיבול לפי הטעם.
נוסיף את התפוחי אדמה ונבשל את המרק בחום נמוך, בישול איטי ל3 שעות לפחות.
אני אוהבת בהגשה לשים טיפה מיץ לימון אבל לא חובה.
תהנו:) זה כניראה הסופש החורפי האחרון שלנו לזמן הקרוב :)
תגובות