רולדה מושלמת לחג הפסח
- noa einat
- 18 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
איך אפשר להגיע לחג הפסח בלי מתכון לרולדה שווה ועסיסית!
תשמרו לכם את המתכון הזה כי בכל זאת ... יש המון יש שאתם מארחים או מתארחים.

רולדה אחת
לרולדה:
4 ביצים בגודל L
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מחית וניל או ½1 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות שמן צמחי
½ כוס (70 גרם) אבקת שקדים
כף אבקת קקאו
½ כפית אבקת אפייה
לקצפת:
1 מיכל (250 גרם) שמנת להקצפה, קרה מאוד
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 מסקפונה
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לתוספות ולקישוט:
טיפה מהקצפת, אפשר לקשט בפירות/שוקולדים כשרים לפסח
אופן הכנה:
מכינים את הרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מומלץ לשמן מעט את התבנית לפני הנחת נייר האפייה.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח 4-5 דקות, לקצף אוורירי ובהיר.
מוסיפים גרידת לימון, חלב ושמן בהדרגה תוך הקצפה במהירות נמוכה.
מוסיפים אבקת שקדים,קקאו, ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות בעזרת מרית לתערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים 8-10 דקות, או עד שהרולדה מזהיבה.
מיד בתום האפייה הופכים את הרולדה עם נייר האפייה על מגבת מטבח נקייה. מסירים את נייר האפייה, מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים במגבת ושומרים בצד.
מכינים את המילוי:
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, סוכר, חלב ופודינג וניל לקצפת יציבה.
פותחים את הרולדה בעדינות על מגבת מטבח, מורחים מעליה את הקצפת (שומרים מעט קצפת לקישוט) ומיישרים, ומגלגלים לרולדה הדוקה.
מזלפים בקצפת שנשארה ומקשטים.
תהנו ♥️




תגובות