רוגלך פרעצל
- noa einat
- 10 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 7 באוג׳
רוגלך פרצל מושלם- אם יכולתי לספור את כמות הפעמים שאמרתי מושלם בסירטון היה :) טוב נו זה ברור שזה בין הדברים הכי טעימים שאכלתי לאחרונה.
אז כנסו למטבח מהררררר !

לבצק:
500 גרם קמח לבן/ קמח לחם/ קמח מניטובה
כף שטוחה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
180 גרם(3/4כוס) חלב
40 גרם סוכר(4 כפות) סוכר
2 ביצים
¼ כפית מחית וניל
100 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למילוי החלומי:
150 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר לבן
75 גרם אבקת שקדים
75 גרם אבקת קקאו
100 גרם נוטלה
לטבילה לפני האפיה:
2 ליטר מים
2-3 כפות סילאן/סוכר חום�
50 גרם סודה לשתיה
לזיגוג לאחר האפייה סירופ סוכר-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
ֿ
אופן ההכנה:
בצק:
-בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות נמוכה- קמח, שמרים,ביצים,מחית וניל, סוכר, חלב
-לאחר קבלת בצק מוסיפים חמאה קרה קוביה קוביה ואת המלח ולשים 5 דק׳ עד שהחמאה נטמעת בבצק,
-מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר ומעבירים לקירור של חצי שעה.
למלית:
-מערבבים את כל החומרים ביחד, אם המלית מתייצבת ברגע שאתם צריכים להשתמש בה- תחממו אותה טיפה במיקרו.
מעצבים:
-מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים,
-כל כדור מרדדים למלבן דק ובעזרת פלטה מורחים חצי מהמלית,
-מקפלים את הבצק ל2 לאורך ומרדדים ושב עד שהוא דק, אין בעיה אם יוצא טיפה מילוי.
-בעזרת גלגלת פיצה מחלקים את הבצק למשולשים , מגלגלים את הרוגלכים מהרחב לצר תוך כדי שמותחים כל הזמן כדי שיהיו עוד ועוד שכבות.
-מניחים על ריבועי ניירות אפייה.
-מרתיחים את התערובת של המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום.
-טובלים את הרוגלך חצי דקה מכל צד, מניחים על מגש.
-מחממים תנור ל180 מעלות וכשמכניסים את הרוגלך ל10-12 דק להשחמה.
- מכינים את סירופ הסוכר, מביאים לרתיחה מורידים מהאש ומצננים.
-מיד שהרוגלך יוצא מברישים אותו בסיר סוכר.
תהנו!




תגובות