קיש בצל חלומי
- noa einat
- 5 ביוני 2024
- זמן קריאה 1 דקות
בנינו אי אפשר חג שבועות בלי קיש, שזה בעצם טארט מלוח.
אז קבלו מתכון מושלם לקיש בצל עם מלא גבינות.

בצק פריך מלוח לתבנית בקוטר 16-20:
270 גרם קמח
כפית מלח
180 גרם חמאה קר חתוכה לקוביות
30 גרם מים קרים
רויאל:
125 גרם שמנת מתוקה
1 ביצה
מלח ופלפל
מלית בצל:
3 יח' בצלים בינוניים
1 יח' כרישה קטנה
50 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינת פטה/מוצרלה
מלח ופלפל
טימין
בצק פריך מלוח:
-במיקסר עם גיטרה מערבבים את הקמח, המלח וקוביות החמאה עד קבלת מרקם פירורי.
-מוסיפים את המים ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
-יוצרים מלבן עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות חצי שעה במקרר.
רויאל:
מערבבים את כל החומרים יחד במטרפה ומניחים בצד.
מלית בצל:
- מקלפים את הבצלים ופורסים דק.
-מטגנים את הבצלים עם החמאה ומעט מלח עד שהם מתרככים ומקבלים צבע כהה. מתבלים ומקררים. מערבבים את הבצלים המבושלים עם כל הגבינות.
הרכבה:
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לרינג המונח ע"ג נייר אפייה על מגש על פשוט בתבנית פאי סגורה ולא רינג
מורידים את הקצוות ומקפיאים ל- 15 דק.
מחממים תנור ל180 מעלות, ממלאים את הקילתית בבצלים ויוצקים פנימה את הרויאל.
מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות..
ואל תשכחו לשלוח לי איך יצא♥️




תגובות