עוגת שמרים עם קרם שקדים ותפוחים
- noa einat
- 29 בספט׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
השילוב של עוגת שמרים עם קרם שקדים, תפוחים, קראמבל הוא פשוט גן עדן ! ואתם חייבים לנסות אותו.

המתכון הוא ל2 עוגות אינגליש קייק או 1 בקוטר 26 עם חור באמצע
חומרים:
1 קילו קמח לבן או קמח חלות
16 גרם שמרים יבשים/ 50 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר לבן
170 גרם דבש
100 גרם שמן קנולה
2 ביצים בגודל L
300 מ"ל מים
1/2 כפית מלח
בצק שטרוייזל פירורי: לערבב ביחד עד לפירורי בצק
50 גרם חמאה קרה/רכה
50 גרם סוכר לבן
50 גרם קמח לבן
למלית:
3 תפוחים גראנד סמית
100 גרם סוכר לבן
40 גרם דבש
50 גרם חמאה
1/2 כפית מחית וניל/ טיפה קינמון
לקרם שקדים:
מערבבים הכול ביחד בקערה או במיקסר עם וו גיטרה
140 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
140 גרם אבקת סוכר
140 גרם אבקת שקדים
30 גרם קורנפלור
2 ביצים
לציפוי לפני האפייה:
ביצה להברשה
תהליך הכנת הבצק:
1.בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח.
2.מתחילים ללוש במהירות איטית עד בינונית עד לקבלת בצק חלק .
3.לאחר קבלת בצק חלק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 2 דקות נוספות .
4.מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים בניילון נצמד, משאירים בטמפ החדר 45-60 דקות .
5.בינתיים מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לריבועים קטנים, מבשלים את כל תערובת המלית בסיר, בחום בינוני עד לריכוך מעט של התפוחים .
6.מצננים ומניחים בצד עד לשימוש.
הכנת הקראמבל והקרם שקדים :
1.בעזרת וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת פירורים .
2. את כל החומרים של הקרם שקדים מערבבים ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
תהליך ההרכבה:
1.מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח. מחלקים את הבצק ל2 חתיכות שוות אם עושים בתבנית אינגליש, אם עושים בעגולה עם חור באמצע לא מחלקים את הבצק פשוט מרדדים אותו כמו שהוא.
.2 מרדדים למלבן גדול, מורחים את הקדם שקדים, מעליו את התפוחים, ומגלגלים לגליל שמן וגדול. .3 חותכים באמצע לאוכל , מסובבים את התפוחים לכלפי מעלה, קולעים, לאחר הקליעה מעבירים לתבנית .
4. מורחים בביצה ומפזרים את הקראמבל . מכסים במגבת להתפחה של 30-45 דקות . מחממים תנור ל- 170 מעלות
5. בסיום ההתפחה מכניסים לתנור למשך 25-45 דקות.
ממליצה למרוח מלמעלה תערובת של כף דבש וכפית מים שעירבבתם ביחד כדי לתת לעוגה יותר לחות לזמן ארוך.
תהנו!




תגובות