top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

עוגת שיש מושחתת עם אוריאו ושוקולד חלב

אני כל כך אוהבת את העוגות הפשוטות עם פטנט של ציפוי, ובמקרה שלנו עוגת שיש רכה וטעימה עם ציפוי של שוקולד חלב ואוריאו! התוספת של האוריאו והשוקולד החלב הופך את העוגה למושחתת ופשוט מושלמת♥





אז קדימה למתכון:

(חומרים לתבנית בקוטר 24 עם חור באמצע)


 

מצרכים:

175 גרם חמאה רכה

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס חלב

1 כף קקאו/2 כפות שוקולית

1 חבילת קמח תופח- 350 גרם


100 גרם שוקולד חלב

4 יחידות עוגיות אוריאו


תהליך הכנת העוגה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. משמנים תבנית היטב ומסדרים בתוכה נייר אפייה גם בדפנות וגם בתחתית- יעזור לכם להוציא את העוגה מהתבנית.

3.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר על מרקם קרמי רך.

4.מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב.

5. מוסיפים את החלב והוניל בהדרגה עם הקמח, כל פעם קצת קמח וקצת נוזל.

6. ממשיכים לעבד עד למרקם חלק.

7. לתבנית המשומנת עם הנייר האפייה שופכים 3/4 מהתערובת.

8. מוסיפים ל1/4 התערובת שנשארה את הקקאו ומערבבים ידנית.

9. את התערובת החומה מעבירים לתבנית בעדינות. שלא יהיה הרבה מהתערובת החומה אלא שיהיה פלוס מינוס אותה כמות בכל המשטח של התבנית.

10. נותנים ערבוב קטן עם כף או סכין שהמסות התערבבו קצת.

11.מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.

12.מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.



ציפוי העוגה: 1. ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד.

2. חותכים את האוריאו לחתיכות בגדלים שונים.

3.בעזרת כפית/כף/מרית מורחים את השוקולד על הלמעלה של העוגה, לא חייב להיות סימטרי.

4. מפזרים את האוריאו על העוגה ומגישים.


בתאבון!


339 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות:

bottom of page