ספוליאטלה
- noa einat
- 23 באוק׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
ספוליאטלה הוא מאפה נפוליטני מפורסם, הוא שילוב מושלם של קראנץ' ורכות.
הבצק שנותן את הקרנצ׳יות מול המלית המפנקת זה מה שהפך את הספוליאטלה לאחד המאפים האהובים בעולם. מקורו בעיר נאפולי שבאיטליה והוא מאפה שמסמל חגיגות ואירועים מיוחדים.
אז בואו ונכין את הקסם האיטלקי

המתכון מספיק לבין 10-15 יחידות
מצרכים:
חבילת עלי פילו מופשרים
120 גרם חמאה מומסת
למלית:
180 גרם חלב, 1/2 כפית מחית וניל, 60 גרם סולת, 150 גרם ריקוטה, 1 חלמון של ביצה, 50 גרם סוכר
ניתן להחליף את המילוי למילוי שאתם אוהבים כמו נוטלה , קינדר לוטוס וכו
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה:
הבצק:
מרחו חמאה על 3 עלי פילו(על כל עלה מרחו שכבה ומשכו את השכבה הבאה), לאחר שסיימתם עם כל החבילה שזה בעצם גליל דק עם חמאה וככה הלאה, מגלגלים את העלים באופן הדוק לגליל ומקפיאים ל-10-15 דקות.
המלית:
מבשלים חלב עם וניל עד לרתיחה, מוסיפים סולת וטורפים עד להסמכה. מעבירים לקערה ומערבבים עם ריקוטה, חלמון, סוכר וגרידות.
בסיום נעביר את המלית לשקית זילוף
הרכבה:
פורסים את הגליל, יוצרים קונוסים,לוקחים פרוסה מהגליל ובעזרת האגודלים דוחפים בעדינות את המרכז למעין קונוס/קונכייה , ממלאים במילוי וסוגרים. מסדרים על מגש, מורחים חמאה ומקפיאים ל-10 דקות.
אפייה:
אופים ב-200 מעלות טורבו ל-10 דקות, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
אני אכלתי חם 🙃 לא יכולתי לחכות :)
תהנו!




תגובות