מוס שוקולד הכי פשוט בעולם (ובלי שמנת!)
- noa einat
- 9 באפר׳
- זמן קריאה 1 דקות
6 מצרכים, ואתם עם קינוח שעושה רושם של קונדיטורית! כי זה מוס מלא אוויר שאי אפשר להפסיק לאכול.

המרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
160 מ״ל מים
40 גרם שמן ניטרלי (קנולה/חמניות) אפשר גם שמן זית
קורט מלח
4 חלמונים
4 חלבונים
30 גרם סוכר
אופן הכנה:
1. ממיסים יחד שוקולד, מים, שמן וקורט מלח – עד שהשוקולד חלק ומבריק.
2. ומוסיפים את החלמונים אחד-אחד תוך ערבוב נמרץ.
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב אבל רך.
4. מאחדים: שליש מהקצף ישר לתוך תערובת השוקולד – מערבבים בנחישות.
5. את שאר הקצף מקפלים בעדינות פנימה עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
6. מעבירים לכלי הגשה עמוק או כוסות קינוחים ומקררים לפחות 4 שעות.
וזהו.
מוס קרמי, עשיר, קליל – ובלי טיפת שמנת. וכל מה שנשאר לכם זה לקשט בפירות/שוקולדים שבא לכם!
הכפית תדבר בעד עצמה.
תהנו!
Kommentare