חלת בצל וגבינות
- noa einat
- 10 ביוני 2024
- זמן קריאה 1 דקות
והשבוע באופה איתכם לקראת שבת! נאפה לקראת שבועות😜חלת בצל עם גבינות! בטעם פשוט גן עדן!

חומרי גלם:
450 גרם מים
1 שקית שמרים טריים
2 ביצים בטמפרטורת החדר
50 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
100 גרם סוכר (1/2 כוס מדידה)
1 ק"ג קמח
2 כפיות מלח
למלית:
3 בצלים גדולים
כף שמן
50 גרם חמאה
מלח פלפל לפי הטעם
לבשל כד שהבצל מתרכך ומקבל צבע.
ואז לערבב עם 100 גרם בולגרית +100 גרם מוצרלה מגורדת
לקישוט שומשום/תבלין בייגל/רוזמרין/טימין
אופן הכנה:
מכינים בצק ומתפיחים: שמים את הקמח, המים, השמרים, הביצים, השמן והסוכר במיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
מוסיפים מלח .
ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה 10-15 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש והגלוטן מתפתח.
מכסים ומתפיחים שעה – שעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל – 8חתיכות במשקל 150 גרם. מעצבים לכדורים חלקים, מכסים ומניחים למנוחה של 10-15 דקות.
מרדדים, ממלאים ומגלגלים לרצועה.
מעצבים כמו בסרטון ומניחים בתבנית עם נייר אפייה מסדרים טימין/רוזמרין, מתפיחים מכוסה כחצי שעה.
מורחים ביצה, שומשום/תבלין בייגלה.
מכניסים לתנור שחום מראש ל180 מעלות ל15-25 דק עד לצבע זהוב .
מגישים חם!♥️




תגובות