function registerListener() { window.wixDevelopersAnalytics.register( 'cf06bdf3-5bab-4f20-b165-97fb723dac6a', (eventName, eventParams, options) => { const XSRFToken = getXSRFTokenFromCookie() fetch( `${window.location.origin}/_serverless/analytics-reporter/facebook/event`, { method: 'POST', headers: { 'Content-Type': 'application/json', 'X-XSRF-TOKEN': XSRFToken, }, body: JSON.stringify({ eventName, data: eventParams }), }, ); }, ); function getXSRFTokenFromCookie() { var match = document.cookie.match(new RegExp("XSRF-TOKEN=(.+?);")); return match ? match[1] : ""; } } window.wixDevelopersAnalytics ? registerListener() : window.addEventListener('wixDevelopersAnalyticsReady', registerListener);
top of page

המתכון המושלם לבקלאווה

  • תמונת הסופר/ת: noa einat
    noa einat
  • 30 ביולי 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

קבלו את המתכון המושלם לבקלאווה! קלה להכנה וכל כך טעימה.



ree

מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת


תבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ או תבנית תנור


לסירופ:

½1 כוסות (300 גרם) סוכר

½1 כוסות (360 גרם) מים

¼ כפית מחית וניל

1 כף מיץ לימון


לבקלאווה:

1 חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשר לפי הוראות היצרן

200 גרם חמאה, מומסת

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים

1 כוס (100 גרם) שקדים

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך

3 כפות סוכר

¼ כפית הל טחון

¼ כפית קינמון

3-4 כפות מים


לקישוט:

פיסטוקים קלופים, קצוצים דק


אופן הכנה:

מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את כל מצרכי הסירופ עד לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הבקלאווה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

טוחנים במעבד מזון פיסטוקים, שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, סוכר, תבלינים ומים.

מניחים בתבנית עלה פילו אחד ומורחים בנדיבות בחמאה (מומלץ לכסות את עלי הפילו הנותרים במגבת בזמן העבודה, שלא יתייבשו). חוזרים על הפעולה עם 3 עלי פילו נוספים, ליצירת 4 שכבות. מפזרים מעל ⅓ ממילוי האגוזים. חוזרים על הפעולות פעמיים נוספות - 4 עלי פילו (לא לשכוח לשמן כל עלה בנדיבות בחמאה), ⅓ מתערובת האגוזים. לסיום, מניחים 4 עלי פילו משומנים היטב.

חותכים את הבקלאווה למלבנים או מעוינים ומורחים את השכבה העליונה בחמאה.

אופים 25-35 דקות, או עד שהבקלאווה שחומה היטב.

בתום האפייה, יוצקים מעל את הסירופ. אם רוצים, מקשטים בפיסטוקים.


הכנתם? ספרו לי איך יצא🫣 בהצלחה זה ממכר!




תגובות


תגובות:

bottom of page