top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

קרפ סוזט

בואו נכין קרפ סוזט- אושר פריזאי .

בחודש אוקטובר הייתי אמורה לטוס לפריז, 8 שנים שלא הייתי בפריז- העיר האהובה עלי בעולם .

מחכה לטיול הבא שלי בפריז בינתיים מפנקת אתכם במתכון שווה בטירוף לקרפ סוזט- קרפ ברוטב קרמל תפוזים אלוהי ואני הוספתי קרם פטיסייר .




 

מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת


חומרים :ל8 קרפים

250 גרם קמח

קורט מלח

1 כפית סוכר

2 ביצים טרופות

400 מ"ל חלב

100 מ"ל מים

20 גרם חמאה מומסת

2 כפות גרידת תפוז

חמאה או שמן לטיגון

לקרם פטיסייר

2 חלמונים

½ כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

1 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

40 גרם חמאה

לרוטב:

125 גרם סוכר

250 מ"ל מיץ תפוזים

1כפית גרידת תפוז

4 כפות גראנד מרינייה / וויסקי

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

תהליך ההכנה:

-מערבבים את כל התערובת של הקרפים- טורפים היטב לתערובת חלקה.

-מחממים מחבת עם קוביית חמאה ומתחילים לטגן את הקרפים מ2 הצדדים

*אין צורך להוסיף עוד חמאה בין הפעמים, חשוב שהקרפ יהיה דק

הכנת הקרם פטיסייר:

-בסיר שמים חלב,וניל ומביאים לרתיחה.

-בקערה קטנה טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור

-מוסיפים את התערובת חלב על החלמונים בהדרגה, תוך כדי טריפה ללא הפסקה.

-מחזירים לסיר וטורפים היטב עד שהתערובת מתייצבת ומתחילה לבעבע

-מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.

-מצננים עד לשימוש, אם הקרם מסמיך מידי טורפים אותו עם מטרפה(לפתוח אותו בשפה המקצועית).

הכנת הרוטב קרמל תפוזים

-ממיסים את הסוכר במחבת גדולה על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב. מטים את המחבת בזהירות, על מנת שהקרמל ישחים באופן אחיד ולא ישרף בחלק מהאזורים.

-מוסיפים את המיץ תפוזים והגרדת תפוז ומרתיחים עד שכל הגושים נמסים .

-מוסיפים את הקרפים המקופלים למחבת

-שופכים את האלכוהול ומדליקים בזהירות ! את המחבת עם גפרור/ ברנר שהאש נעלמת מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה, מעבירים לצלחת ונהנים מכל ביס של אושר.

תהנו! אל תוותרו על המתכון הזה כי הוא אושר גדול אני מבטיחה לכם !


הכנתם ? ספרו לי איך יצא!



33 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תגובות:

bottom of page