קלצונה נוטלה
- noa einat
- 6 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
קלצונה נוטלה - מאפה של אושר - או יותר נכון מאפה שגורם ללב שלי לפעום מהר יותר:)

חומרים:
500 גרם קמח לבן/קמח לחם/קמח פיצה
80 גרם שמן
9 גרם שמרים יבשים/ 25 גרם שמרים טריים
300 גרם מים
1 כפית מלח
1 צנצנת נוטלה
1 מסקרפונה- לא חובה
אבקת סוכר
תהליך הכנת הקלצונה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה- לשים קמח, שמרים, שמן ומים.
- קיבלתם בצק? מוסיפים את המלח ולשים 10 דק על מהירות נמוכה.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפ החדר.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח.
-מדליקים את התנור ל200 מעלות .
- מחלקים את הבצק ל6 כדורים, כל עיגול מרדדים לגודל של פיתה דקה יחסית.
-מורחים נוטלה בנדיבות ואם רוצים גם מסקרפונה .
-מקפלים את הבצק בצורה ירח- הכוונה לחצי, מהקדים היטב ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
-אופים עד להשחמה, מוציאים מפדרים באבקת סוכר ומגישים רותח.
תהנו! הכוויה בפה היא חלק מהסיטואציה:)
תגובות