אתם יודעים איזה יום היום?! יום החמאת בוטנים הבינלאומי! ורק בשביל זה... אתם חייבים להכין את העוגות המושלמת הזאת!
עוגת שמרים חמאת בוטנים ושוקולד לבן
מצרכים לבצק ל2 תבניות אינגליש קייק
לבצק: 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח 8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות 40 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן 2 ביצה 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה 3 כפות חלב קורט מלח 1/2 כפית מחית וניל
ביצה טרופה לזיגוג לפני האפייה
למלית (עבור 2 עוגות): 1 צנצנת של חמאת בוטנים 150 גרם שוקולד לבן
לזיגוג: 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 100 מ"ל (1/2 כוס) מים
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב ומחית וניל. לשים הכל יחד במשך כ-8 דקות, עד לקבלת בצק די דביק, מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
מכסים את קערת הבצק עם ניילון נצמד או מגבת לחה ושמים במקום חמים.
מניחים לבצק לתפוח עד שעה. אפשר לחמם את התנור ל-50 מעלות, לכבות אותו, ולהתפיח את הבצק בתנור המכובה.
אופן הכנת העוגות:
מעבירים את חמאת הבוטנים אל תוך קערית ומחממים מעט במיקרו רק על מנת לרכך אותה, על מנת שתהיה נוחה למריחה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים אותם למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ.
מורחים שכבה של חמאת בוטנים, מעל הכל מפזרים שוקולד לבן.
מגלגלים לרולדה, חוצים לאורכה, ויוצרים צורת בורג. מניחים בתבניות משומנות קלות.
חוזרים על אותה פעולה עם החלק השני של הבצק.
מניחים לעוגות לתפוח עוד כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מורחים את העוגות בביצה טרופה, ואופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגות זהובות וריחניות.
מביאים לרתיחה את המים והסוכר,
מורחים על העוגות המוכנות מעט סירופ סוכר ומניחים להן להצטנן לחלוטין בטמפרטורת החדר.
איזה ריח זה יעשה לכם בבית ! תהנו!
Comments