העוגה הזאת כל כך מיוחדת, שברגע שתכינו אותה פעם אחת אתם תתאהבו. הריח של השמרים, של השוקולד, אתם תתעלפו! תזכרו שהזהרתי מראש! אבל אל תפספסו אותה! היא תהיה המלכה שלכם על השולחן.
צילם :אפיק גבאי
עוגת רוגלך שוקולד
מצרכים לבצק לתבנית עגולה בקוטר 24/ תבנית מרובעת 500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח 25 גרם שמרים טריים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 90 גרם חלב 100 גרם שמנת חמוצה 9% 2 ביצים L 100 גרם חמאה מומסת ¼ כפית מחית וניל איכותית קורט מלח
לציפוי: 1 ביצה L טרופה
מצרכים למילוי: 150 גרם סוכר 120 גרם חמאה
75 קרם קקאו 75 גרם אבקת שקדים צנצנת נוטלה קטנה/צוקטה/ השחר
מצרכים לסירופ סוכר: 200 גרם (כוס) סוכר 240 מ”ל (כוס) מים
אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מערבבים את השמרים והקמח.
-מוסיפים את הסוכר, הביצים, הוניל .
-ממיסים חמאה ומוסיפים לתוכה את השמנת החמוצה והחלב וכך יוצרים תערובת פושרת.
-מוסיפים את התערובת הפושרת לבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-לאחר שקיבלנו את הבצק מוסיפים את המלח ולשים את הבצק במשך 5 דקות.
-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להתפחה בטמפ' החדר כ45 דקות או בתא התפחה בתנור הביתי ( מחממים תנור ל50 מעלות לרבע שעה , מכבים ומכניסים את התנור להתפחה בתנור כבוי לרבע שעה נוספת).
– מילוי: ממיסים חמאה למצב של חמאה רכה, מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד.
– מרדדים1/2 מהבצק לצורת מלבן ארוך בעובי ½ ס"מ , מורחים חצי מכמות המלית קקאו על כל שטח הבצק.
מקפלים את הבצק לחצי, כך שמתקבל לנו רצועה ארוכה אך דקה.
- מרדדים שוב הפעם על מנת לקבל רצועה ארוכה יותר, מורחים שיכבה דקה של נוטלה, חותכים בעזרת גלגלת פיצה משולשים.
- מגלגלים צפוף צפוף מהחלק הרחב לצר וכך מקבלים צורה של רוגלך.
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומנת היטב.
-חוזרים על הפעולה עם כל הבצק, ניתן להניח את הרוגלך גם אחד על השני בצורה חופשית.
-מכסים במגבת ומתפיחים כ20 דקות בטמפ החדר.
- מחממים תנור ל170 מעלות טורבו.
-מורחים את העוגת רוגלך בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל25-35 דקות(עד שהעוגה שחומה).
- בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד המסה מלאה של הסוכר
- ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר בנדיבות! (לא לוותר על שלב זה) ומניחים לעוגה להתקרר.
צילם :אפיק גבאי
צילם :אפיק גבאי
הפרוייקט בשיתוף סוגת וואלה אוכל:)
איזה ריח זה יעשה לכם בבית ! תהנו!
Comments