אז בוקר חדש מתחיל פה בסטודיו, קורס ללא גלוטן לנוער יוצא לדרך וזה הזמן לעוגה מעלפת ללא גלוטן ! כמובן שאפשר להכין אותה גם עם גלוטן :) כל כך פשוטה להכנה,כל כך אוורירית וכל כך טעימה!.
חומרים ל2 תבניות אינגליש קייק או אחת גבוהה וגדולה:
2 ביצים בגודל L 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 100 גרם חמאת בוטנים 90 גרם סוכר 140 גרם קמח כרגיל ללא גלוטן/ קמח רגיל 1 כפית אבקת אפייה 75 גרם שוקולד לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
תהליך הכנה
מערבבים בקערה את הביצים, השמנת, הסוכר,חמאת בוטנים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים כמעט עד תערובת חלקה.
מוסיפים חלק מהשוקולד לבן ומערבבים, מעבירים לתבנית משומנת ומפזרים את השוקולד לבן שנשאר מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו , עד לקיסם נקי (בין 15- 25 דקות).
מצננים את העוגה לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
תהנו !
Comments