חג החנוכה מתקרב ואני מכינה אתכם כבר עכשיו עם מתכון קל ופשוט למקלות של צורוס שיגרמו לאורחים שלכם להגיד wow ! אל תספרו להם שקל ממש להכין אותם.
20 יחידות
לצ'ורוס
⅔ כוס (160 גרם) מים
⅔ כוס (160 גרם) חלב
80 גרם חמאה קורט מלח
1 כף סוכר
¼1 כוסות (174 גרם) קמח לבן
3 ביצים בגודל L
לטיגון
שמן צמחי
לציפוי
סוכר
קינמון
אופן הכנה
מחממים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר עד להמסה של החמאה. מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים נמרצות לבצק רך. ממשיכים לערבב תוך בישול כ-2-3 דקות, עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית לקירור מהיר.
מוסיפים ביצים בזו אחר זו (בכל פעם ממתינים עד שהביצה נטמעת בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה) ומעבדים לבצק רך.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים נחשים באורך שרוצים (אני עשיתי אותם ארוכים ) על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים 10 דקות.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הצ'ורוס עד שהם זהובים ופריכים. מעבירים מיד לתערובת סוכר וקינמון ומצפים את הצ'ורוס.
הכנתם ? ספרו לי איך יצא!
Comentários