מגולגלות במילוי דובאי ונוטלה
- noa einat
- 22 ביוני
- זמן קריאה 2 דקות
אם גם אתם נכללים באזרחים באכילה רגשית זה המתכון בשבילכם! עוגיות מגולגלות במילוי דובאי ונוטלה שלא תגידו שלא דאגנו לכם לנשנוש מנחם בממד🤍

לבצק:
• 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
• 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
• 1 ביצה בגודל L
• 1 חלמון
• 1 כפית מחית וניל (או 2 כפיות תמצית וניל)
• 2½ כוסות (350 גרם) קמח לבן
• 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
• קורט מלח
למילוי:
• 100 גרם שערות קדאיף, חתוכות קטן
• 50 גרם חמאה
• 80 גרם מחית פיסטוק
• 80 גרם שוקולד לבן, מומס
• 20 גרם שמן ניטרלי
• נוטלה (למריחה על הבצק)
אופן ההכנה:
הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד שהמרקם קרמי.
2. מוסיפים ביצה, חלמון ווניל – וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד.
4. יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד, ומצננים במקרר כשעה.
המילוי:
1. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את שערות הקדאיף הקצוצות ומשחימים תוך ערבוב מתמיד – עד שצבען הופך לחום בהיר וזהוב.
2. מעבירים את הקדאיף לקערה עם השוקולד הלבן המומס, מחית הפיסטוק ומערבבים היטב עד שכל הקדאיף מצופה ומאוחד עם התערובת.
הרכבת העוגיות:
1. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-5 מ”מ.
2. מורחים שכבה של נוטלה על פני המלבן .
3. מפזרים לאורך הפס את תערובת הקדאיף .
4. מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים ומקפיאים 10–15 דקות להתייצבות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס”מ, מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
7. אופים כ-12–15 דקות עד להזהבה קלה.
פורסים ונהנים מאושר צרוף🤍
תגובות