ואו המתכון הזה ממכר תיזהרו!
אז בשיתוף סוגת ווואלה אוכל קבלו את המתכון לגאלט פירות אדומים קל להכנה! שאתם יכולים להכין עם כל פרי שרק תרצו!
צילם :אפיק גבאי
לבצק:
300 גרם קמח לבן רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
למריחה:
1 גבינת טוב טעם 100 גרם סוכר לבן ¼ כפית מחית וניל איכותית
פירות אדומים, נקטרינה, שזיפים, משמשים חתוכים דק במנדולינה או ידני
לזיגוג לפני האפייה: ביצה
לזיגוג לאחר האפייה: לאחר האפייה: 50 גרם סוכר +50 גרם מים- רתיחה קלה.
אופן ההכנה - איך מכינים את גאלט החגיגי הזה?
מכינים את הגאלט:
-מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, הסוכר ומערבבים לאחר שמתקבל בצק פירורי מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד אם הוא עדיין יבש ניתן להוסיף 2-3 כפות מים קרים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד בצורת מלבן ושומרים במקרר שעה/ במקפיא חצי שעה.
- מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
- מוציאים את הבצק, מרדדים אותו על נייר אפייה מקומח לעיגול בקוטר 35 ס"מ.
- שמים את הנייר אפייה על מגש ואז בונים את כל התוספות.
- על הבצק מורחים בנדיבות בצורה עגולה את המלית (יש להשאיר שוליים בקוטר 2 ס"מ לא גבינה ).
- מסדרים את כל הפירות על הגבינה.
- מקפלים את השוליים כלפי פנים.
- מורחים בביצה את השוליים של הבצק, מכניסים לתנור ל180 מעלות כ20-25 דקות(עד שמזהיב )
- מוצאים מהתנור מורחים את הסירופ סוכר, קצת פטל טרי על הגאלט ומגישים .
צילם :אפיק גבאי
תהנו!
Commenti