המתכון הבא הוא מתכון חורפי ומהיר להכנה, קינוח שמזכיר לי שהחורף כבר פה. אז אני הכנתי את הקראמבל שלי עם תפוחים אבל אם יש לכם משמשים/ אגסים/ נקטרינות/ שזיפים זה ילך מעולה, מעל הגן עדן של התפוחים וקינמון תבוא שיכבה של ענני קראמבל חמאה בקיצור כל מה שחסר זה כדור גלידת וניל איכותית ואתם מסודרים.
חומרים לתפוחים: תבנית 20*30
5 יחידות תפוחים ירוקים 100 גרם סוכר קינמון ווניל לפי הטעם
לפירורים: 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 גרם סוכר לבן/חום דמררה 100 גרם קמח לבן ניתן להוסיף קינמון גם לפה! להגשה אבקת סוכר
אופן הכנת קראמבל: -מדליקים תנור לטורבו 180 מעלות.
-במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה שמים יחד את הקמח, החמאה, הסוכר והקינמון * את השלב הזה לא חייבים לעשות במעבד מזון אפשר גם בידיים עד לקבלת פירורים.
-בקערה גדולה שמים את התפוחים שאותם מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות ומערבבים את הסוכר והתבלינים. - לוקחים תבנית ושמים בה את התפוחים ומעל את הבצק קראמבל . - מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות. -מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה .
תהנו :) חורף חמים ושמח!
Comments