top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

תמונת הסופר/תnoa einat

עוגת תפוזים של אמא אורלי

המתכון הבא הוא מתכון מהקלסר של אמא שלי, מתכון לעוגת תפוזים מנצחת. הקורונה גרמה לי לקחת מלא החלטות שקשורות לאנשים היקרים לי מכל. והעוגה הזאת מוקדשת לסבתא שלי, סבתא קטי, הסבתא היחידה שלי. העוגה האהובה עליה ביותר היא עוגת תפוזים, מאז עיניין הקורונה שאנחנו לא יכולות להיפגש החלטתי לפנק אותה בעוגת תפוזים בכל שישי. אז מוכנים הקל טעים שיש?







חומרים להכנת העוגה בקוטר 24 :

4 חלמונים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן כוס מיץ תפוזים+גרדה מ2 תפוזים 2 כוסות קמח +שקית אבקת אפייה 4 חלבונים 1/4 כוס סוכר


אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנת העוגה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף לבן ויפה- מעבירים לקערה חדשה. בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקצף צהוב ותפוח. לאחר קבלת קצף מוסיפים את השמן, גרדת התפוזים והמיץ תפוזים לאט לאט למיקסר. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים ערבוב מינמלי. מקפלים עם החלבונים בעדינות עד למסה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת. ומכניסים לתנור ל30-40 דקות, עד שהקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגה לחלוטין, הופכים ובוזקים אבקת סוכר. תהנו :) שבת קסומה.


1,360 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תגובות:

bottom of page