עונת התותים עוד מעט מסתיימת,
וזה הזמן המושלם להשתמש בתותים בשביל עוגה בחושה עם מעט קינמון ותותים רכים רכים שנותנים לעוגה ריח של ריבה מטורפת.
אז קדימה למתכון:
(חומרים לתבנית בקוטר 26)
מצרכים:
5 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
קורט קינמון(לא חובה)
1 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם קמח תופח
10 תותים גדולים
תהליך הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות .
2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם הסוכר- 3/4 כוס סוכר.
3. כשיש קצף תפוח וצהבהב מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם כמו של קצפת- רך אבל יציב.
4.את תערובת החלמונים המוקצפת מעבירים לקערה גדולה.
5. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון, את שארית הסוכר מוסיפים בהדרגה עד קצף יציב וחזק אך לא יותר מידי.
6.מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת, בעדינות! כדי להוציא יותר מידי אוויר.
7. מוסיפים את הקמח והקינמון, וממשיכים לקפל בעדינות.
8. מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך 45 דקות- עד שהקיסם יוצא נקי.
10. מצננים את העוגה היטב לפני הוצאת מהתבנית.
בתאבון!
Opmerkingen