לחמניות ריקוטה מתוקות
- noa einat
- 27 בנוב׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
גביניות כולנו מכירים, הפעם החלטתי לעשות לחמניות גבינה עם פירות יער וקראמבל, קל יותר לא צריך לקפל אחת אחת והטעם גן עדן .
אל תשכחו לשתף אותי איך יצא:) הסירטון מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת

חומרים לבצק לחמניות גביניות עם פירות יער וקראמבל וניל/16 יחידות
לבצק שמרים :
3.5 כוסות(500 גר') קמח לבן
25 גרם שמרים טריים /כף (10 גר') שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
2 ביצים גדולות
100 גר' חמאה רכה
50 גרם שמנת חמוצה/יוגורט
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
למלית גבינה:
250 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
4 כפות אינסטנט פודינג וניל 1 כף קורונפלור
גרדה מחצי לימון 1/4 כפית מחית וניל/ תמצית וניל
פירות יער קפואים - לקראמבל וניל- מערבבים הכול ביחד- 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 30 גרם קמח לבן 30 גרם סוכר לבן מעט וניל
להברשה: ביצה טרופה לאחר האפיה: סירופ סוכר של 50 גרם סוכר+50 גרם מים או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ביחד עם שמרים ושאר חומרי הגלם פרט למלח .
2. קיבלתם בצק? מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ5 דק עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה.
3. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים אותו בניילון נצמד, מתפיחים ל45 דק- עד כשעה להכפלת הנפח.
4. מערבבים את כל התערובת של המלית פרט לפירות יער ומעבירים לשק זילוף.
5.לאחר שהבצק תפח מכדררים כדורים במשקל 60-70 גרם , מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכסים עם מגבת להתפחה של 20 דק.
6. בעזרת תחתית של כוס יוצרים שקע במרכז, ממלאים בגבינה, מקשטים בפירות יער.
7. על הדפנות מורחים ביצה ומדביקים את הקראמבל.
8. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הלחמניות גבינה 15-20 דק על לצבע זהוב.
9. מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר.
אהבתם את המתכון? אשמח לפירגון, הכנתם ? ספרו לי איך יצא !:)
Comments