חג פורים כבר פה והשנה בין זום לזום רציתי להכין אוזני המן טעימים במיוחד ! בצק קקאו מושלם, מילוי חמאת בוטנים חלום. בקיצור כנסו למטבח תכינו מלא עוגיות מהבלוג ! תשלחו לי איך יצא:) ותתנו משלוח מפנק למישהו שאתם אוהבים.
כמות: 45 יחידות
200 גרם חמאה 300 גרם קמח 40 גרם אבקת קקאו 100 גרם אבקת סוכר 1 ביצה + חלמון 1 כפית תמצית וניל 10 גרם אבקת אפייה קורט מלח למילוי: כל ממרח שמחשק לכם: חמאת בוטנים
אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.
מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם התמצית וניל. מוסיפים את הקמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.
יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מידי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, אני אוהבת להתחיל עם חצי בצק ושהחצי השני ישאר בינתיים במקרר.
קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.
מניחים במרכז העיגול, חצי כפית חמאת בוטנים ומקפלי למשולש. חשוב המשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.
מניחים ל10 דקות במקרר/במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים לתנור ואופים בין 13-16 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.
מצננים, ומגישים. הכנתם? תשלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק ! מחכה לראות איך יצא.
Comments