מתכון לכמות של 4 גלילים שמנים ויפים
מצרכים:
בצק פילו- מופשר לפי הוראות היצרן
100גרם חמאה
מלית
1ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט- מקולפים וחתוכים לריבועים קטנים
60גרם סוכר לבן
60גרם חמאה
1/2כפית קינמון טחון+מקל קינמון(לא חובה)
50גרם עוגיות חמאה מרוסקות לפירורים
אופן הכנה
-מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות ומצננים לחלוטין.
-מרכיבים את השטרודל : מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד-ל3 שכבות.
-מניחים בשורה לרוחב למטה את מלית התפוחים . - מגלגלים לקבלת רולדה. -מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
-מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 180 מעלות, 20-25 דקות.
Σχόλια