top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

שושני שמרים שוקולד

שמרים תמיד גורמים לי לקחת פסק זמן, מאז שאני קטנה.

העוגה הראשונה שלי הייתה עוגת שמרים, צפיתי בבצק עולה לאט לאט ואז בעוגה והתרגשתי ❤ ומאז שמרים בשבילי זה רגע שאני לוקחת אוויר-ונושמת❤

מצרפת לכם מתכון לשושני שמרים שוקולד ! מאפה רך וטעים כל כך.


 

אל תשכחו לשתף אותי איך יצא:) הסירטון מחכה לכם באינסטגרם וגם פה למטה:)❤️ אינסטגרם:- noaeinat@ פייסבוק : נעה עינת




חומרים לבצק חומרים : לבצק: 500 גרם קמח לבן 25 גרם שמרים טריים/8 גרם שמרים יבשים 2ביצים L 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן 160גרם (1/2 כוס +2 כפות)חלב 50גרם (רבע כוס) שמן מעט מחית וניל/ תמצית וניל חצי כפית מלח 100 גרם חמאה קרה שנכנסת לאחר קבלת בצק. למלית: 200 גרם נוטלה 150 גרם חמאה מומסת 150 גרם סוכר 100 גרם אבקת שקדים 100 גרם קקאו סירופ: 150 גרם סוכר 150 גרם מים אופן הכנה: 1. נתחיל בהכנת הבצק- בקערת המיקסר נניח את כל המרכיבים פרט למלח ולחמאה ונלוש עם וו לישה עד לקבלת בצק. 2.לאחר קבלת בצק שמים את המלח, והחמאה בדרגה ולשים שמונה דקות עד לקבלת בצק חלק. 3. נעביר את הבצק לקערת התפחה גדולה נכסה בניילון נצמד ונתפיח עד להכפלת נפח הבצק בערך כ45 דק עד שעה. 4.ממיסים במיקרו חמאה ומערבבים אותה עם שאר חומרי המלית עד לקבלת ממרח. התגבש מידי תחממו טיפה במיקרו. 5.לאחר התפחת הבצק נחלק אותו ל2 חתיכות. נרדד כל חתיכה על משטח מקומח למלבן עבה 6.מורחים 1/2 מילוי ומקבלים ל2 מהחצי. 7. מרדדים על לקבלת בצק דק דק, וחותכים לרצועות יחסית דקות. 8.מגלגלים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. 9.מסדרים על מגש. 10.נתפיח כחצי שעה בטמפ החדר, נמרח ביצה לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 15-25 דק עד לצבע זהוב. 11.סירופ סוכר- נבשל סוכר ומים לרתיחה, נעביר לכלי ונקרר היטב 12.ברגע שהמגש יוצא מהתנור נבריש אותם בכמות יפה של סירופ סוכר. שהם מתקררים אני אוהבים לשים מלמעלה אבקת סוכר😊להחלטתכם ! אהבתם את המתכון? אשמח לפירגון, הכנתם ? ספרו לי איך יצא !:)


119 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תגובות:

bottom of page