לפרטים נוספים

שאלות?

כתבו לי ואחזור אליכם בהקדם

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

עוגיות שושנים נוסטלגיות

העוגיות האלה, כל כך רכות... בצק פריך רך במילוי מרנג היסטרי, העוגייה הזאת היא העוגייה האהובה ביותר על אמא שלי, ממש טעם של פעם.


צילמה: קארין ביטון כהן


חומרים ל4 גלילים- 50-60 יחידות: לבצק: 1 גביע שמנת חמוצה -200 מ"ל 200 גרם חמאה- חתוכה לקוביות קטנות 450 גרם קמח שקית אבקת אפייה- 10 גרם 4 חלמונים


למילוי: 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל- 80 גרם


תהליך הכנה:

תהליך הכנת הבצק: *במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת השמנת החמוצה. *כשהתערובת קרמית מוסיפים את החלמונים אחד אחד. *כשהתערובת הומוגנית מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים במהירות בינונית למשך 3/4 דקות עד שנוצר בצק הומוגני . *מעבירים לניילון נצמח בצורת מלבן- כדי שיהיה נוח לרדד לאחר הקירור. מכניסים למקרר לשעתיים.


תהליך הכנת המילוי: *בקערת מיקסר עם וו בלון-מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות הכי גבוהה עד שהתערובת מתחילה להלבין, בשלב הזה מוסיפים את הסוכר והאינסטנט פודינג וניל בהדרגה.

*ממשיכים להקציף 5-6 דקות עד שנוצר מרנג יציב, לבן, מבריק ויפה.


שלב ההרכבה: *מחלקים את הבצק ל4 חתיכות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ. *על כל מלבן מורחים שיכבה דקה של המרנג. *מרדדים לרולדה הדוקה,עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקפיא.


שלב האפייה: *מדליקים תנור ל180 מעלות. *חותכים עוגיות מכל רולדה בעובי 1-2 ס"מ ומניחים במרווחים במגש עם נייר אפייה. *אופים במשך15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות והמרנג מתחיל לקבל צבע. *מצננים לחלוטין ומגישים.

21 צפיות

תגובות:

Asset 1.png
0
Asset 1_2x.png