השבוע בפינה שלי #אופהאיתכםלקראתשבת קבלו לחמניות מפוצצות בנוטלה וסוכר גבישי! אל תפספסו את המתכון הזה❤️
חומרים:
לבצק
* 1 ק״ג קמח לחם/חלות או קמח לבן רגיל
* 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
* 2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים/50 גרם טריים
* 2/3 (כוס (160 מ״ל) שמן צמחי
* 1 כף (20 גרם) דבש נוזלי
* 2 כוסות (480 מ״ל) מים פושרים
* כפית מלח
למלית
* 1 צנצנת ממרח /נוטלה
לציפוי:* 1 L ביצה טרופה
* 2-3 כפות סוכר גבישי
הוראות הכנה:
מכינים את הבצק
* בקערת המיקסר שמים את הקמח שמרים וסוכר ומערבבים היטב.
* מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן והדבש. מוסיפים את המים בהדרגה.
* מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 10 דקות לפחות ועד לקבלת בצק רך מאוד.
* מניחים בקערה,מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי בערך בחורף)
* מעבירים את הנוטלה לשף זילוף.
* כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכ-25 חלקים במשקל 70 גרם. יוצרים מכל חלק כדור, מניחים בתבנית מכוסה במגבת.
* מתפיחים כ-20-30דקות. בינתיים מחממים את התנור ל – 175 מעלות טורבו.
* מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מכניסים את השק זילוף פנימה ומזריקים מלא נוטלה עד שממש רואים שהכדור מתנפח.
* מפזרים מעל מעט סוכר גבישי. אופים 15-20 דקות ועד שהלחמניות שחומות ותפוחות מאוד. מוציאים, אוכלים חם❤️
הכנתם ? ספרו לי איך יצא!
Comments