שבוע שעבר עשיתי יום טיגונים, וצילמתי לכם המון מתכונים לחג החנוכה, אבל רגע לפני המתכונים… קבלו את כל הטיפים לסופגניה המושלמת! תשמרו את הפוסט הזה כי אתם תצטרכו אותו . המדריך לסופגנייה המושלמת! כמה דברים חשובים בנושא חומרי הגלם: -ניתן להכין בצק סופגניות על בסיס מים אבל בצק על בסיס חלב וחמאה יהיה עשיר יותר . -מומלץ להשתמש בקמח עשיר בגלוטן כמו קמח לחם/ חלות אבל גם עם קמח לבן רגיל יצא טוב. -וניל בבצק לא חובה אבל מוסיף, תשתמשו בוניל איכותי וטוב, עם גרגירי וניל זה מוסיף המון טעם. - בצק סופגניות לרוב לא מתוק וניתן להכין ממנו גם סופגניות מלוחות ! -תשתמשו במשקל, גם בהכנת הבצק וגם בשקילת הסופגניות וככה תקבלו את התוצאה הטובה ביותר.
כמה טיפים להכנת הבצק המושלם: -את המלח תוסיפו לבצק רק לאחר קבלת בצק ושאין בקערה שאריות של קמח/ שמרים . - תלושו לפחות 10 דק ! לישה ארוכה וטובה תתן לנו בצק חלק, גמיש ואלסטי. -אל תקמחו את השיש כשאתם מגלגלים, לא יהיה לכם נוח לגלגל ככה. -חשוב שכשאתם מגלגלים תבדוק טוב טוב שגם התחתית של הסופגנייה חלקה וסגורה היטב, גלגלו אותה כלפי גובה ממש כמו כיפה כדי לקבל את הצורה המושלמת. -תניחו כל סופגנייה על נייר אפייה חתוך לריבועים כדי שיהיה לכם נוח לשים בשמן .
-אל תשכחו לשקול את הסופגניות, שלב חשוב ממש כדי שכל הסופגניות יהיו שוות, מיני זה בין 15-30 גרם וגדולה זה בין 45-70 גרם.
התפחה
-אם לא תתפיחו מספיק לא תקבלו פס לבן ואווריריות לכן אל תדלגו על השלב הזה. -חשוב להכפיל את הנפח בסופגניות, ממש תצלמו אותם לפני ואחרי וככה זה יעזור לכם לדעת את מצב ההתפחה .
- אם תמיד בשמרים אני ממליצה לכם לעשות תא התפחה מהתנור הביתי שלכם ולהתפיח מהר… פה אני מבקשת מכם לתת לזה לתפוח לאט לאט. - טיגון: -מדחום! חובה לטיגונים, החום המושלם הוא בין 160-180 מעלות,
- מחממים סיר גדול ועמוק כדי שהסופגנייה תצוף ולא תשקע למטה . -ממליצה לטגן 1 לראות שהפס מושלם ואז אז להמשיך.
- תטגנו כמה שניות לכל צד- זה לא הזמן לזוז מהסיר.
-שהשמן בטמפ/ מכניסים את הסופגנייה ובעזרת מלקחיים מוציאים את הנייר אפייה.
- תניחו את הסופגנייה על רשת/ נייר סופג שאריות השמן ירדו .
-את הסופגניות מצפים ישר מהשמן בסוכר אז אל תחכו עם זה, לריבת סוכר תחכו שהיא טיפה תתקרר.
פס לבן מושלם כמו בקונדיטוריה:
- התפחה טובה- חייבת להיות כדי לקבל את הפס, לכן תכניסו 1 לשמן ותיראו אם צריך עוד התפחה.
-חשוב הסופגנייה תצוף ולא תשקע כי אחרת יהיה לכם סימון של הסיר בתחתית הסופגנייה .
מקווה שתקחו מפה כמה טיפים חדשים וקדימה תתחילו לטגן סופגניות שוות ושמנמנות. תתכוננו למרתון מתכונים שווים לחנוכה.
Kommentare