top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

טארט שוקולד רך רך עם פירות אדומים

עודכן: 7 באפר׳ 2020

איזה פירות מעלפים יש עכשיו!

משמשים, ענבים, מלון, פטל אדום, פטל שחור, דובדבנים, ועדיין ניתן למצוא מעט תותים.


אין כמו לפתוח את השבוע עם טארט שוקולדי רך, רך וכל כך טעים שמפוצץ בפירות מושלמים.

השילוב בין הבצק של הקלתית, למלית השוקולד, לבין הפירות הופך את הטארט הזה למושלם!



 

לקלתיות:

250 גרם קמח

120 גרם אבקת סוכר

50 גרם אבקת שקדים

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית תמצית וניל או חצי מקל

קורט מלח

1 ביצה


למילוי:

150גרם שוקולד מריר

120 גרם סוכר

125 גרם חמאה

150 גרם ביצים

2 כפות ליקר דובדבנים


לקישוט:

מעט ריבה

פירות אדומים- אם אין לכם פירות אדומים אתם יכולים לשים כל פרי אחר שיש לכם.

*רינג בקוטר 18

אופן ההכנה הקילתית

במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה שמים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים, החמאה, הוניל והמלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק גדולים.

משטחים את הבצק לדיסקית בצורת עיגול, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ .

מרפדים את תבנית הטארט ומקפידים על זווית ישרה בין הדופן לבסיס.

מצננים אבמקרר כ-1/2 שעה, ובינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את מלית השוקולד.


הכנת מלית השוקולד:

1.בבן מארי ממיסים חמאה ושוקולד עד שמתקבלת תערובת חלקה.

2.בעזרת מטרפה טורפים ידנית את הביצים והסוכר, שופכים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים.

3.מאחדים את 2 התערובות על די טריפה, ומוסיפים את הקירש.


שלב האפייה:

1. מוציאים את הבצק מהמקרר.

2.בעזרת מזלג עושים בבצק מעט חורים כדי למנוע עלייה של הבצק.

3.שופכים לתוך הטארט את מילית השוקולד.

4.מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות- עד שהמילוי לא רועד והקיסם יוצא מעט רטוב.

5.מצננים את הטארט לחלוטין בטמפ' החדר.

שלב ההרכבה:

1.לאחר שהטארט הצטנן לחלוטין מורחים עליו שיכבה של ריבת תות/פטל- או כל פרי אחר בהתאם לפירות של הטארט.

2.שוטפים היטב את הפירות- פטל לא שוטפים!!!

3. מסדרים את הפירות על הטארט.

4.ומגישים!

143 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות:

bottom of page