אם להיות כנה, אני מאוהבת בחנוכה, כי אין כמו מטוגן :). אם תדברו איתי על סופגנייה אני אגיד שאני אוהבת אותה בלי ריבה בלי שוקולד ותוספות, רק היא, בצק טוב שמצריך רק אבקת סוכר . אם תגידו לי צורוס... אגיד לכם שאני אוהבת לידו שוקו חם או רוטב שוקולד . אז קבלו את המתכון הכי שווה וטעים שתכירו לצורוס מושלם.
צילום:נעה עינת
צורוס: המתכון ל40-30 יחידות החומרים: 150 גרם מים 150 גרם חלב 80 גרם חמאה 175 גרם קמח 10 גרם סוכר 3 ביצים קורט מלח
לציפוי:
שמן קנולה- לטיגון סוכר וקינמון לציפוי
אופן הכנה:
-בסיר גבוה מביאים לרתיחה חזקה את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
-לאחר שמקבלים רתיחה חזקה מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עד לבצק חלק, מכבים את האש ומערבבים עוד מספר שניות.
-מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית על מנת לקרר את הבצק.
-לאחר שהבצק התקרר מוסיפים ביצה ,ביצה(חשוב לא להוסיף ביחד). ומערבבים עד מסה חלקה.
-מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן .
-מזלפים על מגש עם נייר אפייה עיגולים קטנים (כמו מיני פחזניות) ומקפיאים ל10 דקות/ או שפשוט מזלפים לתוך השמן החם רצועות ארוכות.
-מחממים שמן ל170-180 מעלות ורק אז מכניסים את העיגולים פנינה אל תוך השמן.
-מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערה עם סוכר וקינמון .
צילום:נעה עינת
איזה ריח זה יעשה לכם בבית ! תהנו!
Comments