אהבה שלי לבייגלה ושוקולד התחילה לפני המון שנים, יותר נכון בגיל 18, בסטאז בבלגיה, זאת הייתה הארוחת בוקר צהריים וערב שלי ברוב הימים. אז בנינו זה שילוב קדוש, המלח הופך את הטעם למיוחד ומושלם. אז בואו נתחיל בבראוניז הקדוש !
חומרים לבראוניז: 200 גרם שמן 200 גרם שוקולד מריר 5 ביצים כפית תמצית וניל 160 כוס סוכר לבן 100 גרם אינסטנט פודינג קורט מלח בייגלה שטוחים וממרח בייגלה שנתן לרכוש בחנויות אפייה(לא חובה)
**התבנית- 30*30 מרובעת
אופן הכנת הבראוניז
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים בבן מארי או במיקרו את השמן והשוקולד עד לתערובת חלקה ומבריקה.
מוסיפים את כל החומרים פרט ללוטוס וטורפים עד לתערובת חלקה.
שופכים הכול לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב.
יוצרים שקעים של ממרח בייגלה בעזרת 2 כפיות במפוזר בבראוניז.
מסדרים בייגלה מלמעלה .
מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות.
בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה -עד קיסם מעט רטוב.
מצננים לחלוטין ואפילו ללילה שלם בטמפרטורת החדר וחותכים.
בתאבון!
Comments