top of page
לוגו בלוג
לוגו הלוחשת לבצקים

רוצים לדעת הכל ראשונים? הרשמו חינם לניוזלטר שלי

ההרשמה נקלטה!

תמונת הסופר/תnoa einat

אוזני המן- הבצק המושלם

עודכן: 7 באפר׳ 2020

חג פורים קרב ובא וזה הזמן להתחיל להכין מלא עוגיות, אחת העוגיות האהובות עלי ביותר היא אוזן המן, מבצק דק מפוצצת בשוקולד.



כמות: 45 יחידות

200 גרם חמאה 340 גרם קמח 100 גרם אבקת סוכר 1 ביצה + חלמון 1 כפית תמצית וניל 10 גרם אבקת אפייה קורט מלח למילוי: כל ממרח שמחשק לכם: נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה וכדומה.

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.

מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם התמצית וניל. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.

יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מידי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, אני אוהבת להתחיל עם חצי בצק ושהחצי השני ישאר בינתיים במקרר.

קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.

מניחים במרכז העיגול, חצי כפית מלית ומקפלי למשולש. חשוב המשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.

מניחים ל10 דקות במקרר/במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכניסים לתנור ואופים בין 13-16 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.

מצננים, ומגישים. הכנתם? תשלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק ! מחכה לראות איך יצא.


248 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תגובות:

bottom of page